De Borgerhoutsendijk gaat in augustus volledig dicht voor alle verkeer ter hoogte van het waterzuiveringsstation. Waterzuiveringsmaatschappij Aquafin gaat er onder de rijweg een groot bergingsbekken aanleggen. Dit bekken moet vermijden dat bij zware regenbuien huishoudelijk afvalwater rechtstreeks naar de Molse Nete stroomt.

Sinds 2009 voert Aquafin in onze gemeente een zevental grote investeringsprojecten uit om de waterkwaliteit van de Molse Nete verder te verbeteren. Eén project omvatte de uitbreiding van de waterzuiveringscapaciteit van de installaties langs de Borgerhoutsendijk. Andere projecten zijn gericht op het aanpassen van het bovengemeentelijke rioolstelsel zodat er bij zware regenbuien slechts heel uitzonderlijk huishoudelijk afvalwater zonder zuivering naar de Molse Nete stroomt. Ook de aanleg van een groot bergingsbekken ter hoogte van de Borgerhoutsendijk behoort tot dit totaalproject. Bij zware regenbuien vangt dit bekken de extra toevloed aan water maximaal op. Na de regenbuien stroomt het water terug naar het rioolstelsel, waarna het kan gezuiverd worden.

 

Minimale hinder

De werken worden uitgevoerd in de zomervakantie om de hinder voor het verkeer maximaal in te perken. Op 1 en 2 augustus voert de aannemer voorbereidende werken uit en plaatst hij de nodige signalisatie. Op 5 augustus starten dan de effectieve werken. Deze moeten afgerond zijn voor het eind van de zomervakantie. De Borgerhoutsendijk gaat ter hoogte van de werfzone volledig dicht voor het verkeer. Fietsers en voetgangers krijgen wel een veilige doorgang. De verkeersdienst voorziet een bewegwijzerde omleiding via de Molderdijk of via de aansluiting op de Zuiderring in Ezaart.